Wednesday, March 31, 2010

Celaru atau Keliru

Keadaan yang tak menentu buatkan perasaan kadang-kadang perlu mencari ketenangan. Jika selalu berfikiran negatif, akan buatkan perasaan ini makin tidak puas hati. Jika selalu berfikiran positif pula, akan buatkan perasaan ini lupa bahawa pasti ada buruknya. Ish,bahaya tu..



.mencari jalan.




Celaru dengan keliru tu sama ke? Maybe ada yang kata sama. (aku sorang je kot). Tapi hakikatnya tak sama. Selalu yang dikaitkan dengan celaru tu fikiran bercelaru kan? Tapi keliru? Keliru tu selalu terjadi bila ada banyak pilihan yang perlu kita pilih di antara nya.




Eh,tetiba aku terajar subjek Bahasa Melayu pula kat sini. Erm, mungkin ini yang dinamakan aku sudah mula mengimbau zaman persekolahan dulu..(Abis la korang. Aku dah start nak bercerita zaman kanak-kanak ni).



*****



Dulu bila ditanya oleh cikgu..

"Bila dah besar nanti kamu nak jadi apa?"

Aku pun jawab dengan buat muka excited.

"Saya nak jadi macam cikgu."

Cikgu tanya lagi.

"Kenapa nak jadi macam saya?"

Aku jawab lagi kali ni dengan muka innocent.

"Sebab saya memang kena jadi cikgu la."



*****



Aku memang tak tahu rupa-rupanya kita boleh pilih kerja kita sendiri. Aku ingatkan semua orang yang datang sekolah tu semua dah ditetapkan nak jadi apa nanti.



Ei, tapi tu dulu la. Sekarang aku dah tahu. Jadi, jangan nak gelakkan aku lagi. (-.-) .



Tapi serius, aku ngaku. Sampai sekarang kalau cikgu aku tu tanya aku soalan yang sama macamtu lagi, memang aku tak ada jawapan yang betul. (Even jawapan aku sekarang tak lagi sama macam jawapan aku yang dulu ye). Bukan apa. Maybe sebab aku belum nampak aku ni ke arah mana kot.



Aku boleh je nak jadi cikgu macam apa yang aku fikirkan sejak zaman hingusan lagi. Aku pun boleh kalau nak jadi reseacher. Tapi boleh jugak kalau nak jadi ahli kimia. Nak jadi lecturer pun boleh jugak. Kalau nak jadi businesswoman pun boleh. (",) . Aish..mana satu yang aku pergi aku still tak sure.



*****



Dah.

Sekarang, FOKUS.






.dia yang akan menemani aku sepanjang bulan ini. =)





Study dulu. Kemudian, kita berangan lagi hala tuju kita ye. Tak sabar rasanya nak tahu ke mana kita selepas ni.



*****



Sepanjang kehilangan aku disini, macam-macam yang berlaku sampaikan aku tak mampu nak bercerita dekat sini. Jadi nak disenangkan cerita, aku cuma nak melepaskan rindu kalian pada entri aku (cehh..bluekk) dengan ucapan..


"Shiken to Shourai Gambatte Kudasai"


(shiken = exam)
(shourai = future)
(gambatte kudasai = good luck)





**Mungkin sudah lama aku tidak mengupdate blog, tapi tak bermakna aku lupakannya. Cuma aku perlukan ruang untuk hidup normal seperti orang "kurang maju" .Maksudnya yang buta IT tapi lebih spesifik kepada golongan yang tak tahu nak buat blog.(maaf jika ada yang terasa)..=p

4 comments:

H bkn name sbnr said...

yan..caiyuk2!!
fighting!!

cogan kata hari ini:
biar tak tahu nak buat blog.tapi mesti tahu nak guna microsoft excel

azuaNi kasiraN said...

yan!!gud luck final exam..ada 9 paper kn..haha~ (dh mcm SPM lak..)
jgn lyn habil je..kah.kah..lain kali dtg UTP ae..habil kedekut sgt 2..ko dtg diam2..kte skodeng habil dr bilik ak..haha~ all the best!

helmi aziz said...

gambatte kudasai ne!!!!

spOngebOb kUniNg said...

H bkn name sbnr...
kamu juge kna fighting!! faham?

cogan kata hari ni:
biar muke nmpk jahat,tapi hati sbnrnye baik. =p


wani...
yup.9 paper.tp utk final ad 8.
thx.
ko pn gd luck gak tau!
ok.t aq g UTP diam2 je.ko ngn habil pn aq xnk bgtau.hehe.


emy...
thx.
gambatte kudasai too!!
(gd luck too!!)
=D

Related Posts with Thumbnails