Friday, January 15, 2010

Saat Itu Berlalu Pergi

**Be prepared : Entri ini ditype ketika perasaan bercelaru.
Sila fahami keadaan itu.
Terima kasih.




Tekanan yang melanda menjadikan pemikiran seseorang itu menjadi huru hara. Serba tak kena. Buat itu tak jadi. Buat ini tak jadi. Makin bingung pula bila difikirkan semua itu.


Semua menjadi persoalan.


Aish.


Benci betul la. Bila dibuat kajian demi kajian yang dilakukan. Apa dah berlaku ke atas diri kamu ini? Kenapa? Puas aku berteka-teki dengan nya.



Sebab aku ni tak tahu apa yang sudah terjadi. Ei, kenapa dengan aku ni? Tetiba terasa macam nak makan mee bandung Muar pun ada. (padahal baru lepas makan ni =p)




mee bandung kegemaran ramai =D




Tapi. Serius.


Aku macam nak pergi ke Muar sekarang. Aku nak mee bandung Muar jugak. Tak nak tempat lain. Siapa yang tak pernah makan mee bandung Muar? Sedap. Tahu tak?


.S.E.D.A.P.


Jangan tertipu dengan gerai atau restoran entah dekat mana-mana tu yang saja nak guna jugak nama "mee bandung Muar" masuk dalam senarai menu. Kalau sedap macam yang real mee bandung Muar tu tak apa jugak. Ini tak. Memang tak kena langsung. Huh. (emosi)




kuah mee bandung yang menyelerakan =D





ATTENTION!!!
Siapa yang belanja aku makan mee bandung Muar ni akan aku lakukan apa sahaja demi kamu.



Tak percaya kah?



Betul la tu.




























Betul la tu aku tipu. =p


*****


Aku terasa nak pergi bercuti pun ada. Boleh tak kalau aku kata aku nak cuti sekarang? Tolong!! Bagi aku cuti bersama keluarga tercinta. Ceh. Itu hanya cerita time cuti sem sahaja.




seronok nya time bersuke suki bersama mereka (",)
**kepada yg tak ada tu mintak maaf la ye.



*****



Ha, nak tahu tak?


Baru aku sedar apa yang asik buat aku berteka-teki dari tadi.

Penat buat kajian dari tadi.

Rupa-rupanya, baru aku tahu bahawa aku ini sebenarnya homesick lah.

Nak balik!!!

Rindunya dekat kampung halaman yang indah permai itu. (yeke?) =D



*****


OK.
Sudah-sudah.
Kajian dah capai kesimpulannya.
Sekarang tak perlu lagi untuk berteka-teki lagi. (",)








**sebenarnya,sangat tension dengan lab report ni.
Ok, sekarang tiba masa untuk sambung kerja.

Selamat Tinggal.






6 comments:

Anonymous said...

Ish2... yan ni... letak gambar mee bandung... buat org lapar je... jom2 org belanje... hehe~ (",)

H bkn name sbnr said...

alalaa~
sian nye kt cik yan ni..
homesick eh?
xpe2..
g mkn bnyk2..
t hilang sket homesick tu.
('___')

spOngebOb kUniNg said...

anonymous..

haha.
yan kan suke bab mkn..
blnje??
yeah!!
mee bndung 2 siap!!
(",)

spOngebOb kUniNg said...

H bkn name sbnr...

ei,cik yan tu nnti la.
bkal dipanggil oleh ank buah.
=D

yan+homesick=mkn byk2

nasihat tu yan sgt suke even ad ckt unsur2 cri gaduh d ctu. =p

helmi said...

izyan2....
xpe2...
nnt aku blk muar aku mkn kn tuk ko....

hahahahahaha....

spOngebOb kUniNg said...

helmi...
eleh.cuti aritu aku dah mkn dah.nak tggu ko entah ble ko nak balik msia ni..

Related Posts with Thumbnails