Monday, May 17, 2010

Perlu ke Kreatif Kalau Nak Melukis?

Kalau ada yg kata dia tak pernah melukis gambar rumah, itu tipu. Siapa kata dia tak tahu lukis pun itu tipu.




Aku tipu kalau aku kata ni lukisan aku, sebab rumah aku bukan warna kuning. =p



Semua orang tahu lukis. Cuma cantik ke hodoh lukisan yg dilukis tu  je yg membezakan setiap orang. Maybe itu pun boleh membezakan kreativiti seseorang. Korang kreatif tak? Aku tak. Oh, pengakuan jujur betul. T_T 


*****


Zaman sekolah dulu, dah macam-macam yg cuba cikgu aku tolong untuk tambahkan ke-kreativiti-an aku ni. Tapi serious memang aku mengaku aku tak sekreatif kawan-kawan aku time tu. Peh, sakit hati je bila tengok diorang senang-senang dapat A untuk subjek Pendidikan Seni. Tapi aku? Dapat gred B pun belum tentu tau. (nada emosi)

Korang, sudah la tu. Jangan nak mengata aku je. Memang sampai sekarang ni korang jangan sibuk-sibuk nak suruh aku melukis. Kalau nak tahu, lukisan aku lah yg hodoh tu.(-.-)

Nasib baik tu cuma zaman sekolah rendah. Kalau sampai sekarang ni pun aku dipaksa ambil subjek Pendidikan Seni tu mesti aku boleh jadi kreatif kan? Eh, tetiba pulak. Heh.


*****


Eleh.korang pandai lukis ke? ( tetiba rase nak cabar =p )


lukisan buah-buahan tetap menjadi pujaan hati


Sudah. Aku nak pergi practise lukis lagi ni. Siap la korang bila aku dah pandai lukis dengan proper nanti akan aku bagi announcement. Heh. (dengan harapan)


4 comments:

xeea said...

eh eh
rumah tangkak bukan ke mmg kaler kuning?

H bkn name sbnr said...

wah..cantik nye lukisan.
sama bakat ngn nobita.
(",)

sukun goreng said...

yan... ps kiter dulu ner der lukis.. wat rantai bagi derlah

spOngebOb kUniNg said...

xeea : tp tu dlm umh.bukn luar umh.

H bkn name sbnr : lukisan nobita pn kalah la.aish..

sukun goreng : eh, ad jugak la kte lukis2.hehee~

Related Posts with Thumbnails