Saturday, February 27, 2010

Sentiasa Di Hati

Dulu..
Pantang berjumpa mesti nak bergaduh.
Ada je benda yang tak kena.
Ada je benda yang tak sepakat.
Serba tak kena.
Itu salah.
Ini salah.


Bak kata mak saya..

Kalau dah lama tak jumpa tu..
Bila dah dapat jumpa.
Time tu la semuanya bau wangi je.(even tak mandi seharian pun dikata wangi)


Tapi..

Kalau dah berhari-hari jumpa tu..
Bila dah jemu.
Time tu la semuanya bau busuk je.(even baru lepas mandi pun dikata busuk)


Nak tau kenapa?
Mak saya kate..
Itu lah nama nye adik-beradik.. (",)


Kalau tak ada depan mata,rindu.
Tapi bila asik ada je kat depan mata,tak abis-abis nak dengki..cari gaduh je. =p


*****


Sebenarnya..entri kali ni aku type khas untuk wish birthday dekat budak belum matang yang suka dengki aku ni .Pastu,suka sangat cari gaduh dengan aku. ="(



kami masih belum matang
**cuba teka mana satu akak & adik?? =D



Tapi hakikatnya..
Dia lah akak an-gah aku.
Dia lah sahabat aku.
Dia lah teman aku.
Cuma kadang-kadang dia musuh aku jugak. (time gaduh la ni) =p

Tapi..apa pun jadi,dia tetap akak yang sentiasa aku sayang..Sentiasa aku rindu..Lagi-lagi time sekarang ni.(tetibe terasa homesick pulak.aish)




Kepada akak an-gah yang aku sayangi..

Happy Birthday yang ke _ _ tahun.
(korang cuba teka sendiri berapa umur die ye)

Semoga sihat sentiasa..
Semoga ceria selalu..
Semoga bertambah matang & lebih matang daripada adikmu ni. =p
Semoga dimurahkan rezeki..(boleh belanja kami makan lagi)
Semoga apa yang dihajati dapat dicapai..
Amin...


**an-gah tu nama panggilan akak ku = birthday girl.
***kepada sesiapa yang sambut birthday 28/2 ni pun,diucap Happy birthday jugak ye. (",)

5 comments:

Anonymous said...

ye...sayelah org yg dimaksudkan itu..
sy telah bertambah umur setahun lg...
ermmm,setahun je kan...
tue ke 23...tue ke...tue ker???
haha.sy bersyukur dikurniakan family yg gile caring...yg gile2..oppsss
tmasuk bdk gemokss nie...tq wat entri pasal aku yer
ko nk pape mntk jela...kompem bule punyer
hee...tahun ini....saye...wish...berharap..
agar
bulan jatuh ke riba =)

xeea said...

hahaha
angah mcm kena paksa baca ke.
aku tau sgt lah, an-gah kan bute IT walaupun keja pegawai IT. hahaha

spOngebOb kUniNg said...

an-gah...
haha.ngaku gak 23thn!! =p
yeah!! yan nk agh blnje mkn lg.jom2!!
(",)

along...
ei,bukan kna pakse la.tp mmg dgn rela hati. =D

an-gah said...

jgnle percaye kate-kate yan itu...~
along...sila ttpkan tarikh kenduri kesyukuran..
wahh...aku ade dateline utk "sejukkan ruang tamu"..
abh kate b4 kenduri tau ngah..haha

spOngebOb kUniNg said...

an-gah..

yan tak sbr nk balik rase "kedinginan" kat ruang tamu..cpt la ckt jd kn pe yg kamu janjikan itu kenyataan. =D

Related Posts with Thumbnails